Cégeknek / Foglalkoztatóknak

A közérdekű nyugdíjas szövetkezeten keresztüli foglalkoztatási forma a szövetkezettel megállapodást kötő cégek számára lehetőséget biztosít egy esetleges kedvezőtlen munkaerő-piaci helyzet negatív hatásainak, például a szakember hiány, kivédésére.

Milyen előnyökkel jár az Ön cégének, ha szövetkezetünkön keresztül foglalkoztat nyugdíjasokat?

 

  • A szövetkezet nyugdíjas tagjának díjazása után nem keletkezik sem szociális , sem szakképzési hozzájárulási adó fizetési kötelezettség.
  • A foglalkoztatónak a nyugdíjas szövetkezeti tag által a ténylegesen ledolgozott órák után kell díjat fizetnie.
  • A nyugdíjas szövetkezeten keresztül a felmerülő munkaerőhiányt gyorsan és eredményesen lehet pótolni.
  • A már a foglalkoztatónál munkaviszonyban álló nyugdíjasokat is visszafoglalkoztathatja szövetkezetünkön keresztül a fenti, kedvezőbb feltételek mellett.
  • A nyugdíjazás előtt álló alkalmazottak szervezeten belül történő megtartására is megoldást nyújt a szövetkezeten keresztül történő kedvezőbb feltételű foglalkoztatás.
  • A foglalkoztatás rugalmas, a nyugdíjas szövetkezeti tagként foglalkoztatott nem terheli meg a cég létszámkeretét például a költségvetési szerveknél. 
  • Amennyiben a foglalkoztató nincs megelégedve a nyugdíjas szövetkezeti tag teljesítményével, akkor kérheti a szakember cserét úgy, hogy nem terheli semmiféle kötelezettség a foglalkoztatási jogviszony megszüntetésével kapcsolatban.
  • A szövetkezeten keresztül történő foglalkoztatás csökkenti a foglalkoztató cég adminisztrációs feladatait, mely jelentős  költségmegtakarítást eredményezhet az  ügyviteli kiadásokból. 

 

Nyugdíjas tagot foglalkoztatni szándékozó  gazdasági szervezeteknek  a honlap felületen van lehetőségük munkahely kínálatuk és keresletük megjelölésével a kapcsolat felvételre.

Bejelentkezésük után munkatársaink a személyes kapcsolatfelvétel lehetőségét kérve keresik meg az Önök kijelölt kapcsolattartóját, hogy a szolgáltatás szakmai, jogi és pénzügyi feltételeinek megbeszélése után a feltételek közös elfogadásával  megnyíljon az együttműködésünk lehetősége.